Training beschrijving

2-Daagse Design Thinking Facilitatie Training Cursus (Certificaat)

Leer hoe je workshops faciliteert volgens de Design Thinking-principes voor een gemengd publiek. In deze 2-daagse energieke training voor Design Thinkers leer je hoe je mensen begeleidt in een Design Thinking sessie. De training bestaat uit een online kick-off van 1 uur, gevolgd door 2 in-person dagen in onze studio in Amsterdam.

Naast de Nederlandstalige Design Thinking Facilitatie bieden wij ook een Engelstalige versie aan. Kijk in onze kalender voor meer data.

Vroegboek kortingsprijs

€ 1.495,00

Huiswerk

Lezen + eigen project + mindsetter

Taal

Nederlands

Reguliere Prijs

€ 1.595,00

Betrokkenheid

2 dagen, 8 uur per dag

Cursustype

Op locatie

Choose your session

Okt
16

Amsterdam

2-Daagse Design Thinking Facilitatie Training Cursus (Certificaat)
Dec
10

Amsterdam

2-Daagse Design Thinking Facilitatie Training Cursus (Certificaat)
DATUM
...

Request Incompany

Tailor-made coaching around your challenge

Over deze training

Begeleiding is van essentieel belang voor een geslaagde workshop in Design Thinking. Tijdens dergelijke sessies worden vaak mensen met een verschillende achtergronden samengebracht om specifieke uitdagingen aan te gaan. De belangrijkste taak van de facilitator is dan ook dat hij een ruimte en omgeving creëert waarin iedereen zich op zijn gemak voelt en zijn creativiteit de vrije loop kan laten.
We geloven sterk in ‘learning-by-doing’, daarom is deze training voornamelijk praktisch ingericht. Je zult in kleine teams samenwerken aan alle aspecten van het begeleiden van workshops. Je maakt daarvoor gebruik van de tools van Design Thinking (zoals Stakeholder Mapping, Customer Journey Mapping en Prototyping), maar de nadruk ligt in elke fase op jouw persoonlijke coaching vaardigheden en niet op de instrumenten die je daarvoor gebruikt.

We willen daarom nogmaals benadrukken dat het essentieel is dat je al goed bekend bent met de tools van Design Thinking. Twijfel je of deze training bij je past, neem dan gerust contact met ons op via mail of telefoon, we begeleiden je graag in het maken van een onderbouwde keuze.

Wat je zult leren

Tijdens de twee dagen oefen je verschillende aspecten van het faciliteren van Design Thinking sessies door aan een uitdaging te werken. Met een sterke focus op je persoonlijke begeleidingsstijl, groepsdynamiek, energizers en mindsetters, leer je hoe je energieke en effectieve workshops geeft voor een gemengd publiek.

Welkom & Evaluatie

Introductie
Principes van Faciliteren
Facilitatiekansen

Mindsetters & Uitstraling

Managen van energie
Persoonlijke presentatie
Facilitatiekansen

Ontwikkelen & Teamdynamiek

Probleemstelling
Groepen beheren
Facilitatiekansen

Implementatie & Persoonlijk Plan

Facilitatiekansen
Action Plan
Persoonlijke coaching

Coachingsessie

Vervolggesprek met de trainers om eventuele uitdagingen die je ervaart met betrekking tot een on-the-job Facilitatiekans te bespreken

Deelnemersprofiel

Deze training is ontworpen voor:

Managers of Teamleiders...

...die hun team willen begeleiden bij het implementeren van Design Thinking in hun dagelijkse werk


Leidinggevenden…

…die ervaring hebben met de Double Diamond methodologie en de tools die worden gebruikt in het Design Thinking proces en op zoek zijn naar uitbreiding van hun facilitatie vaardigheden

Professionals (individuen)...

...die Design Thinking sessies met vertrouwen willen kunnen begeleiden

Facilitators & Moderatoren...

...op zoek naar een verdiepende training hoe je het integreren van de Design Thinking methodiek binnen projecten en processen professioneel faciliteert

Basiskennis van het Design Thinking proces & tools is vereist

Huiswerk: 1 uur voorbereiding & persoonlijke kennismaking Miro boardOntmoet je trainers

Onze deskundige Facilitators zullen hun ervaring en trucs delen over het implementeren van Design Thinking in projecten en organisaties. Zo kun je Design Thinking direct toepassen in je dagelijkse werkomgeving.

Jeroen van der Weide

Partner DesignThinkers Academy Amsterdam

Partner & Senior Facilitator en faciliteert teams in creatieve processen en brainstormsessies. Hij heeft een MA in Nederlands Theater, Film & Communicatie. 

Tim Schuurman

Partner DesignThinkers Academy Amsterdam

Partner & Senior Facilitator bij DesignThinkers. Met een MBA & MSc in zakelijk & financieel management heeft combineert hij zijn zakelijke achtergrond met innovatie.

Certificaat

Na afronding van de training ontvang je een certificaat van de DesignThinkers Academy. We sturen je alle tools en materialen waarmee je tijdens de training hebt gewerkt en krijg je toegang tot onze Leer en Ontwikkel Bibliotheek.

certificaat

Neem contact op

Choose your session

Okt
16

Amsterdam

2-Daagse Design Thinking Facilitatie Training Cursus (Certificaat)
Dec
10

Amsterdam

2-Daagse Design Thinking Facilitatie Training Cursus (Certificaat)
DATUM
...

Request Incompany

Tailor-made coaching around your challenge

Course leaflet