Training beschrijving

2-Daagse Design Thinking Facilitatie Training September 2021 (NL)*

Amsterdam

*Vaderdag promotie: Ontvang 20% korting op een selectie trainingen. Deze promotie is geldig voor een beperkte tijd dus miss je kans niet. Schrijf je nu in en wordt geïnspireerd!

(Nederlands) In onze Design Thinking Facilitatie Training leer je hoe je workshops optimaal begeleidt aan de hand van de principes van Design Thinking. In deze intensieve, tweedaagse training voor Design Thinking coaches leer je hoe je mensen door een Design Thinking proces begeleidt. 

Je bent al goed bekend met Design Thinking, je kent alle tools en je hebt deze ook in de praktijk gebracht. Je begrijpt het. Maar hoe faciliteer je een Design Thinking workshop voor een publiek dat nog niet over dezelfde kennis beschikt? Hoe breng je energie en flow in je workshop? Hoe speel je in op groepsdynamiek? Dit vraagt om een andere vaardigheden. 

Na de twee trainingsdagen volgt een online coaching sessie met een van onze Facilitators. Er worden tips en tricks gedeeld, ervaringen uitgewisseld en je word in gelegenheid gesteld te reflecteren op je meest recente ervaringen als Facilitator.

De onderwerpen die tijdens deze tweedaagse training aan bod komen, zijn een evenwichtige mix van theorie en praktijk:

Evaluatie van coachingsvaardigheden, type workshops, de Design Thinking workshopflow, definities van termen als probleemformulering, de kunst van het coachen, het opstellen van de agenda en het vormgeven van de workshop. Energiemanagement, teammanagement, coaching, het begeleiden van een echte Design Thinking workshop, feedback op je persoonlijke coachingsvaardigheden.

ACHTERGRONDINFORMATIE

Begeleiding is van essentieel belang voor een geslaagde Design Thinking Facilitatie workshop. Tijdens dergelijke sessies worden vaak mensen met een verschillende achtergronden samengebracht om specifieke uitdagingen aan te gaan. De belangrijkste taak van de Facilitator is dan ook dat hij een ruimte en omgeving creëert waarin iedereen zich op zijn gemak voelt en zijn creativiteit de vrije loop kan laten.
We geloven sterk in ‘learning-by-doing’, daarom is deze training voornamelijk praktisch ingericht. Je zult in kleine teams samenwerken aan alle aspecten van het begeleiden van workshops. Je maakt daarvoor gebruik van de tools van Design Thinking (zoals Stakeholder Mapping, Customer Journey Mapping en Prototyping), maar de nadruk ligt in elke fase op jouw persoonlijke coaching vaardigheden en niet op de instrumenten die je daarvoor gebruikt.

We willen daarom nogmaals benadrukken dat het essentieel is dat je al goed bekend bent met de tools van Design Thinking. Twijfel je of deze training bij je past, neem dan gerust contact met ons op via mail of telefoon, we begeleiden je graag in het maken van een onderbouwde keuze.

PERSOONLIJK PROJECT

Om er zeker van te zijn dat je nieuwe kennis blijft hangen, is het van cruciaal belang dat je die kennis zo snel mogelijk in de praktijk brengt. Nog vóór de Design Thinking Facilitatie training krijg je de vraag om al eens goed na te denken over de eerste gelegenheid waarbij je je nieuwe kennis in de praktijk kunt brengen. Tijdens de training bereid je die gelegenheid samen met de trainers en andere deelnemers aan de sessie voor. Tijdens de coachingsessie krijgen de deelnemers tijd om met een van de trainers uitdagingen van hun eigen specifieke situatie te bespreken.

Na de training wordt de toolkit uitgereikt, zodat je zelf de tools in je eigen omgeving in de praktijk kunt brengen.

Deze video geeft je een beeld van hoe onze trainingen er uit kunnen zien in een internationaal bedrijf:

TRAINERS

Jeroen van der Weide is Partner & Senior Facilitator en faciliteert teams in creatieve processen en brainstormsessies. Hij heeft een MA in Nederlands Theater, Film & Communicatie.

Tim Schuurman is Partner & Senior Facilitator bij DesignThinkers. Met een MBA & MSc in zakelijk & financieel management heeft combineert hij zijn zakelijke achtergrond met innovatie.

CERTIFICAAT

Na afronding van de training ontvang je een certificaat van de DesignThinkers Academy. We sturen je alle tools en materialen waarmee je tijdens de training hebt gewerkt en krijg je toegang tot onze Learn & Development Library.

certificaat

We can also offer you a tailor-made coaching program designed around your specific team objectives to guide you through the DT process.

, Please reach out to us for more information

Schrijf je nu in

Ons belangrijkste doel is om hands-on tools te aan te bieden die je de volgende dag direct in je werkomgeving kunt gebruiken.

Naast het trainingsprogramma krijg je een toolkit, een certificaat en de toegang tot de virtuele omgeving van het DT Academy Network.

Het eindresultaat is gericht op transformatie van de deelnemers, kennis van tools en methoden, begrip van de waarde van design en professionele en persoonlijke groei.

Over dit Evenement

Locatie: DT Academy, Nieuwe Leliestraat 13, 1015 SH, Amsterdam, Nederland

Data: 22 en 23 september 2021
Tijd: 9:00 – 18:00 uur

Taal: Nederlands
Maximum aantal deelnemers: 15

Kaartjes

De Early Bird prijs: € 1.495,00
t/m 22 augustus 2021

Reguliere Prijs: € 1.595,00

Je ticket is inclusief een dagelijkse gezonde en heerlijke lunch, snacks en drankjes gedurende de dag. Alle tools en materialen zijn ook na de cursus beschikbaar voor persoonlijk gebruik. Een certificaat van DesignThinkers Academy wordt uitgereikt aan deelnemers die de cursus met succes hebben afgerond. Er zijn kortingen beschikbaar voor teams die zich aanmelden, freelancers, non-profitorganisaties en overheidsorganisaties.

De prijzen zijn exclusief btw. Wij rekenen 21% BTW aan Nederlandse bedrijven, ngo’s en zelfstandigen. We rekenen ook 21% btw aan internationale bedrijven, ngo’s en zelfstandigen in de Europese Unie zonder geregistreerd btw-nummer. Als u buiten de Europese Unie gevestigd bent, brengen wij u geen btw in rekening.

Bij DTA Amsterdam nemen we onze maatschappelijke plicht zeer serieus als het gaat om het beschermen van de gezondheid van onze gewaardeerde deelnemers en teamleden. Om deze reden hebben we ervoor gezorgd dat alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen zorgvuldig zijn geïmplementeerd in onze Amsterdamse studio in overeenstemming met de richtlijnen van onze overheid. Als u specifieke vragen heeft over deze exacte maatregelen, nodigen we u uit om contact met ons op te nemen via e-mail of telefoon, zodat onze DTA-teamleden u nauwkeurig kunnen informeren.

Heb je niet de juiste training gevonden?
Kijk op onze Global DTA website voor meer trainingen in het Engels!

Schrijf je nu in