Training beschrijving

2-Daagse Design Thinking Facilitatie Training (Certificaat)

Amsterdam

Leer hoe je workshops optimaal begeleidt aan de hand van de principes van Design Thinking. In deze intensieve, 2 daagse training voor Design Thinking coaches leer je hoe je mensen nog beter door een Design Thinking proces begeleidt. De Design Thinking Facilitatie Training is momenteel ook te volgen in onze virtuele studio. Interactief, online en nog steeds een onvergetelijke ervaring. Klik hier voor meer informatie.

Je bent al goed bekend met Design Thinking, je kent alle tools en je hebt deze ook in de praktijk gebracht. Je begrijpt het, maar hoe faciliteer je een Design Thinking workshop voor een publiek dat nog niet over dezelfde kennis beschikt? Hoe breng je energie en flow in je workshop? Hoe speel je in op groepsdynamiek? Dit vraagt om een andere skill set. 

Na de twee trainingsdagen krijg je de mogelijkheid voor een (online) coaching sessie met 1 van onze facilitators aangeboden. Hierin kun je om tips en feedback vragen en samen reflecteren op je meest recente ervaringen als facilitator.

De activiteiten van de tweedaagse opleiding zijn een evenwichtige mix van theorie en praktijk:

Evaluatie van coachingsvaardigheden, workshop types, de Design Thinking workshopflow, definities van de termen als probleemformulering, de kunst van het coachen, het opstellen van de agenda en het vormgeven van de workshop. Energiemanagement, team management, coaching, het begeleiden van een echte Design Thinking workshop en feedback op je persoonlijke coachingsvaardigheden.

ACHTERGRONDINFORMATIE

Begeleiding is van essentieel belang voor een geslaagde workshop in Design Thinking. Tijdens dergelijke sessies worden vaak mensen met een verschillende achtergronden samengebracht om specifieke uitdagingen aan te gaan. De belangrijkste taak van de facilitator is dan ook dat hij een ruimte en omgeving creëert waarin iedereen zich op zijn gemak voelt en zijn creativiteit de vrije loop kan laten.
We geloven sterk in ‘learning-by-doing’, daarom is deze training voornamelijk praktisch ingericht. Je zult in kleine teams samenwerken aan alle aspecten van het begeleiden van workshops. Je maakt daarvoor gebruik van de tools van Design Thinking (zoals Stakeholder Mapping, Customer Journey Mapping en Prototyping), maar de nadruk ligt in elke fase op jouw persoonlijke coaching vaardigheden en niet op de instrumenten die je daarvoor gebruikt.

We willen daarom nogmaals benadrukken dat het essentieel is dat je al goed bekend bent met de tools van Design Thinking. Twijfel je of deze training bij je past, neem dan gerust contact met ons op via mail of telefoon, we begeleiden je graag in het maken van een onderbouwde keuze.

PERSOONLIJK PROJECT

Om er zeker van te zijn dat je nieuwe kennis blijft hangen, is het van cruciaal belang dat je die kennis zo snel mogelijk in de praktijk brengt. Nog vóór de training krijg je de vraag om al eens goed na te denken over de eerste gelegenheid waarbij je je nieuwe kennis in de praktijk kunt brengen. Tijdens de training bereid je die gelegenheid samen met de trainers en andere deelnemers aan de sessie voor. Tijdens de coachingsessie krijgen de deelnemers tijd om met een van de trainers uitdagingen van hun eigen specifieke situatie te bespreken.

Na de training wordt de toolkit uitgereikt, zodat je zelf de tools in je eigen omgeving in de praktijk kunt brengen.

Deze video geeft je een beeld van hoe onze trainingen er uit kunnen zien in een internationaal bedrijf:

TRAINERS

Jeroen van der Weide is Partner & Senior Facilitator en faciliteert teams in creatieve processen en brainstormsessies. Hij heeft een MA in Nederlands Theater, Film & Communicatie.

Tim Schuurman is Partner & Senior Facilitator bij DesignThinkers. Met een MBA & MSc in zakelijk & financieel management heeft combineert hij zijn zakelijke achtergrond met innovatie.

CERTIFICAAT

Na afronding van de training ontvang je een certificaat van de DesignThinkers Academy. We sturen je alle tools en materialen waarmee je tijdens de training hebt gewerkt en krijg je toegang tot onze Learn & Development Library.

certificaat

We can also offer you a tailor-made coaching program designed around your specific team objectives to guide you through the DT process.

, Please reach out to us for more information

Ons belangrijkste doel is om hands-on tools te aan te bieden die je de volgende dag direct in je werkomgeving kunt gebruiken.

Naast het trainingsprogramma krijg je een toolkit, een certificaat en de toegang tot de virtuele omgeving van het DT Academy Network.

Het eindresultaat is gericht op transformatie van de deelnemers, kennis van tools en methoden, begrip van de waarde van design en professionele en persoonlijke groei.

Over dit Evenement

Locatie: DT Academy, Nieuwe Leliestraat 13, 1015 SH, Amsterdam, Nederland

Data: Kijk rechts bij ‘kies jouw locatie’ voor meer informatie over de opkomende data voor trainingen of bekijk onze kalender.

Taal: Nederlands
Maximum aantal deelnemers: 15

Kaartjes

Early Bird prijs: € 1.495,00

Standaardprijs: € 1.595,00

Je ticket is inclusief een dagelijkse gezonde en heerlijke lunch, snacks en drankjes gedurende de dag. Alle tools en materialen zijn ook na de cursus beschikbaar voor persoonlijk gebruik. Een certificaat van DesignThinkers Academy wordt na het afronden van de programma aan deelnemers uitgereikt .

Prijzen zijn exclusief BTW. Voor teams, freelancers, overheids- en non-profitorganisaties is een korting beschikbaar.
Als je vragen hebt over deze training, trainingsdata of de aangeboden korting, stuur dan neem dan contact met ons via telefoonnummer 020 471 00 70 of stuur een mail naar info@designthinkersacademy.com.