Training beschrijving

3-Weekse Online Design Thinking Facilitatie Training (Certificaat)

Online Amsterdam

Leer hoe je virtuele workshops optimaal begeleidt aan de hand van de principes van Design Thinking. In deze intensieve, 3-Weekse training voor Design Thinking Facilitatie leer je hoe je mensen nog beter door een Design Thinking proces begeleidt. De Design Thinking Facilitatie Training is ook beschikbaar in onze Amsterdam Studio, waar we veilig een beperkt aantal deelnemers kunnen verwelkomen. Klik hier voor meer informatie.

Je bent al goed bekend met Design Thinking, je kent alle tools en je hebt deze ook in de praktijk gebracht. Je begrijpt het. Maar hoe faciliteer je een Design Thinking workshop voor een publiek dat nog niet over dezelfde kennis beschikt? Hoe breng je energie en flow in je workshop? Hoe speel je in op groepsdynamiek? Dit vraagt om een andere skills set. 

Na de 3-Weekse trainingsdagen van Design Thinking Facilitatie krijg je de mogelijkheid voor een online coaching sessie met één van onze Facilitators aangeboden. Hierin kun je om tips en feedback vragen en samen reflecteren op je meest recente ervaringen als Facilitator.

De activiteiten van de drieweekse opleiding zijn een evenwichtige mix van theorie en praktijk:

Evaluatie van coachingsvaardigheden, workshop types, de Design Thinking workshopflow, definities van de termen als probleemformulering, de kunst van het coachen, het opstellen van de agenda en het vormgeven van de workshop. Energiemanagement, team management, coaching, het begeleiden van een echte Design Thinking workshop, feedback op je persoonlijke coachingsvaardigheden.

PROGRAMMA

De training bestaat uit 4 modules, gericht op de 4 fasen van Design Thinking: Ontdekken, Omschrijven, Ontwikkelen, Opleveren. Elke week bestaat uit interactieve virtuele sessies, gevolgd door groepswerk.

Begeleiding is van essentieel belang voor een geslaagde workshop in Design Thinking. Tijdens dergelijke sessies worden vaak mensen met een verschillende achtergronden samengebracht om specifieke uitdagingen aan te gaan. De belangrijkste taak van de Facilitator is dan ook dat hij een ruimte en omgeving creëert waarin iedereen zich op zijn gemak voelt en zijn creativiteit de vrije loop kan laten.
We geloven sterk in ‘learning-by-doing’, daarom is deze training voornamelijk praktisch ingericht. Je zult in kleine teams samenwerken aan alle aspecten van het begeleiden van workshops. Je maakt daarvoor gebruik van de tools van Design Thinking (zoals Stakeholder Mapping, Customer Journey Mapping en Prototyping), maar de nadruk ligt in elke fase op jouw persoonlijke coaching vaardigheden en niet op de instrumenten die je daarvoor gebruikt.

We willen daarom nogmaals benadrukken dat het essentieel is dat je al goed bekend bent met de tools van Design Thinking. Twijfel je of deze training bij je past, neem dan gerust contact met ons op via mail of telefoon, we begeleiden je graag in het maken van een onderbouwde keuze.

PERSOONLIJK PROJECT

Om er zeker van te zijn dat je nieuwe kennis blijft hangen, is het van cruciaal belang dat je die kennis zo snel mogelijk in de praktijk brengt. Nog vóór de training krijg je de vraag om al eens goed na te denken over de eerste gelegenheid waarbij je je nieuwe kennis in de praktijk kunt brengen. Tijdens de training bereid je die gelegenheid samen met de trainers en andere deelnemers aan de sessie voor.
Tijdens de coachingsessie krijgen de deelnemers tijd om met een van de trainers uitdagingen van hun eigen specifieke situatie te bespreken.

BELANGRIJKSTE VOORDELEN

Focus op het implementeren van Design Thinking in je dagelijkse werk;
Live & persoonlijke begeleiding van onze deskundige Facilitators;
Leer je in te leven in je klanten en verbeter je propositie en strategie;
Ontwikkel je creatieve probleemoplossende vaardigheden en innovatie-mindset;
Stimuleer co-creatie en innovatie terwijl je op afstand werkt.

ONZE AANPAK

We geloven in ‘learning-by-doing’. Het grootste gedeelte van de online cursus bestaat uit hands-on werken aan een algemene case met behulp van de verschillende Design Thinking-tools. Je werkt in co-creatie in een klein team om van elkaar te leren en de kennis en vaardigheden van elke deelnemer te gebruiken tijdens de oefeningen. De tools die we tijdens de training gebruiken, zijn fundamenteel in

Design Thinking en zullen je leren hoe je empathie kunt gebruiken bij het ontwerpen van nieuwe services voor je eindgebruiker. Naast het begeleiden van het Design Thinking-proces, zullen onze ervaren Facilitators hun ervaring en kennis delen over het implementeren van Design Thinking in projecten en organisaties. Zo kun je Design Thinking direct gaan toepassen.

"Deze training is geweldig als je Design Thinking een vliegende start wilt geven. Genoeg informatie om mee te beginnen, genoeg inspiratie om te blijven leren."

Mathieu Desschuyter, Nova Reperta

Voor wie?

Teams uit HR, IT, Marketing & Sales die willen leren innoveren;
Personen die op zoek zijn naar nieuwe tools om innovatie- of samenwerkingsprocessen te structureren;
Professionals die hun creatieve probleemoplossende vaardigheden willen uitbreiden;
Managers die willen ontdekken wat Design Thinking hun team kan bieden.

Er is geen eerdere ervaring met Design Thinking vereist.

FACILITATORS & COACHES

Bij onze training Design Thinking Facilitatie wordt je door onze expert Facilitators geleid. Ze hebben jarenlange ervaring in het werken met Design Thinking en kennen de tips & tricks hoe dit binnen organisaties te implementeren.

Jeroen van der Weide is Partner & Senior Facilitator en faciliteert teams in creatieve processen en brainstormsessies. Hij heeft een MA in Nederlands Theater, Film & Communicatie. 

Tim Schuurman is Partner & Senior Facilitator bij DesignThinkers. Met een MBA & MSc in zakelijk & financieel management combineert hij zijn zakelijke achtergrond met innovatie.

CERTIFICAAT

Na afronding van het programma ontvang je een certificaat van de DesignThinkers Academy. We sturen je alle tools en materialen waarmee je tijdens de training hebt gewerkt en krijg je toegang tot onze Learn & Development Library.

certificaat

We can also offer you a tailor-made coaching program designed around your specific team objectives to guide you through the DT process.

, Please reach out to us for more information

Our main objective is to provide you with hands-on tools that you can use immediately the next day in your working environment.

Besides the training program you will be handed out a toolkit, certificate and access to the DT Academy Network virtual environment.

The end result is aimed at a transformation of the participants, knowledge of tools and methods, a deep understanding of the value of design, and professional & personal growth.

Over dit Evenement

Duur: 3 weken, 5 contacturen per week & huiswerk

Data: Kijk rechts bij ‘kies jouw locatie’ voor meer informatie over de opkomende data voor trainingen of bekijk onze kalender.

Online platformen: Miro & Zoom
Taal: Engels
Maximaal aantal deelnemers: 10

Kaartjes

Early Bird Prijs € 1.095,00

Standaardprijs € 1.195,00

Je ticket is inclusief toegang tot en gebruik van de online omgevingen (Miro + Zoom) voor de duur van de cursus. Alle tools en materialen zijn ook na de cursus beschikbaar voor persoonlijk gebruik. Een certificaat van DesignThinkers Academy wordt na het afronden van de programma aan deelnemers uitgereikt .

Prijzen zijn exclusief BTW. Voor teams, freelancers, overheids- en non-profitorganisaties is een korting beschikbaar.
Als je vragen hebt over deze training, trainingsdata of de aangeboden korting, stuur dan neem dan contact met ons via telefoonnummer 020 471 00 70 of stuur een mail naar info@designthinkersacademy.com.

Course leaflet