Training beschrijving

2-Daagse Design Thinking Fundamentals Training

In deze interactieve tweedaagse training maak je uitgebreid kennis met de principes van Design Thinking. Je gaat zowel ‘hands-on’ aan de slag met de tools als met de methodiek en terminologie. Wij geloven dat een kennismaking met dit materiaal het beste gaat via ‘learning by doing’, daarom is de training vooral praktisch ingericht. De Design Thinking Fundamentals Training is momenteel ook te volgen in onze virtuele studio. Interactief, online en nog steeds een onvergetelijke ervaring. Klik hier voor meer informatie.

De tools die je gedurende deze twee dagen leert zijn: Stakeholder Mapping, Value Network Mapping, Personas, Customer Journey Mapping, Service Scenario’s en Prototyping. We werken tijdens de training met een actueel vraagstuk wat de vertaalslag naar het werken met de tools gemakkelijker maakt. De training is daardoor direct toepasbaar in je eigen werkomgeving.

THEORIE

Ondanks de stevige ‘hands-on’ opzet beginnen we vanzelfsprekend met een compact theoretisch kader over Design Thinking. Wat is het en wat is de oorsprong? Wat zijn de verschillende scholen en waarin verschillen zij? Gepresenteerde best practices zorgen voor een nog beter begrip en context.

LEARNING-BY-DOING

De sterke nadruk ligt tijdens de 2 dagen op het proberen en ervaren van de belangrijkste tools en technieken. Dit allemaal aan de hand van een interessant vraagstuk. Zo ga je ook zelf op onderzoek uit. Met de opgedane kennis doorloop je het ontwerptraject zodat je ervaart hoe het is om die inzichten om te zetten naar concrete concepten.

JE ZULT WERKEN MET DE VOLGENDE TOOLS

Stakeholder Mapping is een handige tool om een overzicht te krijgen van het ‘eco-systeem’ rondom het vraagstuk. Stakeholders zijn belanghebbenden in het proces. Door onderlinge krachten te analyseren ontstaat een beter begrip voor ieders opstelling.

Value Network Mapping legt de nadruk op wat de verschillende stakeholders onderling met elkaar aan ‘waarden’ uitwisselen. Met welk belang nemen zij deel aan het proces? Deze analyse biedt gedetailleerde inzichten in de onderlinge verhoudingen en samenwerkingen.

Personas zijn sets van specifieke eigenschappen vormgegeven in herkenbare personen. Op basis van goed kwalitatief onderzoek kom je achter bepaalde gemeenschappelijke waarden, normen, houdingen en het gedrag van mensen. Deze vormen samen de diverse persona’s die aan de basis staan van Customer Journey’s.

Customer Journey Mapping maakt het mogelijk om in de schoenen van eindgebruiker te gaan staan. Door in detail de verschillende onderdelen van een zogeheten klantreis op een rij te zetten, dompel je jezelf onder in hun belevingswereld. Je komt zo dichterbij de werkelijkheid en leert wat mensen echt nastreven en hoe ze dat realiseren. Je krijgt inzicht in hun beslissingsprocessen en waar verwachtingen en realiteit samenkomen. De tool kan worden gebruikt door consumenten en management, medewerkers en stakeholders, of nog beter, in samenspraak. Het levert je klantinzichten op waarmee producten en diensten kunnen worden verbeterd.

Service Scenario’s zijn zeer handig om de vernieuwde services te visualiseren door de ogen van de klant. Door een concept praktisch en concreet te maken ontstaat vaak een hernieuwde dialoog over het concept. Deze tool is ideaal om dit proces te begeleiden.

Prototyping maakt het mogelijk om op een goedkope manier pas ontwikkelde ideeën snel vorm te geven zodat klanten het direct kunnen testen. Vaak zijn prototypes gemaakt van eenvoudige materialen als papier en karton, maar het kan ook bijvoorbeeld met Lego. Een rollenspel is een andere krachtige vorm van prototyping.

Na de training wordt de toolkit uitgereikt zodat je zelf de tools in je eigen omgeving in de praktijk kunt brengen.

Deze video geeft je een beeld van hoe onze trainingen er uit kunnen zien in een internationaal bedrijf:

We can also offer you a tailor-made coaching program designed around your specific team objectives to guide you through the DT process.

, Please reach out to us for more information

Schrijf je nu in

Ons belangrijkste doel is om hands-on tools te aan te bieden die je de volgende dag direct in je werkomgeving kunt gebruiken.

Naast het trainingsprogramma krijg je een toolkit, een certificaat en de toegang tot de virtuele omgeving van het DT Academy Network.

Het eindresultaat is gericht op transformatie van de deelnemers, kennis van tools en methoden, begrip van de waarde van design en professionele en persoonlijke groei.

Over dit Evenement

Locatie: DT Academy, Nieuwe Leliestraat 13, 1015 SH, Amsterdam, Nederland

Data: Kijk rechts bij ‘kies jouw locatie’ voor meer informatie over de opkomende data voor trainingen of bekijk onze kalender.

Taal: Nederlands
Maximum aantal deelnemers: 15

Kaartjes

Early Bird Prijs: € 1.495,00

Standaardprijs: € 1.595,00

Je ticket is inclusief een dagelijkse gezonde en heerlijke lunch, snacks en drankjes gedurende de dag. Alle tools en materialen zijn ook na de cursus beschikbaar voor persoonlijk gebruik. Een certificaat van DesignThinkers Academy wordt na het afronden van de programma aan deelnemers uitgereikt .

Prijzen zijn exclusief BTW. Voor teams, freelancers, overheids- en non-profitorganisaties is een korting beschikbaar.
Als je vragen hebt over deze training, trainingsdata of de aangeboden korting, stuur dan neem dan contact met ons via telefoonnummer 020 471 00 70 of stuur een mail naar info@designthinkersacademy.com.

Schrijf je nu in